CURSURI OPEN – ATELIERUL DE DESEN

0
Atelier de Cromaterapie si Expresivitate Artistica – Mandala pentru toti
 Seminar pentru autodescoperire! 
 Tot ceea ce este viu aspira la culoare.”- Goethe

Exista o teorie simpla, care are la baza credinta ca totul in viata si in natura provine din vibratie: lumina, culoare, sunet, caldura, muzica, valurile oceanelor si varfurile muntilor (Bernard Jensen). Astfel, culorile au si ele influente specifice si stimuleaza diferite tipuri de experiente de viata si, de asemenea, stimuleaza adoptarea unui anume comportament.

De putina vreme, culorile, mai exact pictura si desenul colorat sunt intrebuintate in scopuri terapeutice, respectiva metoda fiind cunoscuta sub numele de art-terapie. Ea se practica, in cele mai multe cazuri, in asociatie cu muzicoterapia, oamenii invatand sa deseneze sau sa picteze si astfel sa isi depaseasca problemele de integrare emotionala.

Simbolistica culorilor ramane una dintre puterile universului cromatic. Inca din timpuri stravechi, obiectele au primit din partea oamenilor asocieri cromatice, iar la randul lor culorile au primit asocieri ale universului uman. Momentele zilei, punctele cardinale, sau zeitatile sunt unele dintre elementele care aveau cate o culoare bine asociata.

Tot ce ne inconjoara are o culoare, un parfum sau un sunet. Am fost tentati deseori sa ne intrebam care este culoarea care ni s-ar potrivi…si nu am gasit intotdeauna raspunsul sau, daca l-am gasit, nu am fost intotdeauna multumiti de el. Se stie ca fiecarei persoane i se potrivesc doar anumite culori…si asta deoarece fiecare culoare potenteaza cate un tip de personalitate.

Culorile pot fi constructive sau distructive. Pot stimula sau dezamagi, atrage sau respinge. Pot avea chiar caracter masculin sau feminin. Ele ofera indicatii asupra personalitatii, starii de spirit, maturitatii si sanatatii individului.

Am initiat un program adresat acelora dintre noi ce ne propunem sa devenim constienti importanţa culorilor in viata noastra si de cum le putem folosi cu  inteligenta pentru a transforma in bine atat conjuncturile vietii noastre cat si pe noi insine. Sunt informatii care se pot transforma intr-un instrument redutabil. De la hainele pe care le purtam, cum ne decoram camera, sau cum ne tratam diverse afectiuni, putem face in asa fel incat intreaga viata sa devina precum un curcubeu stralucitor, o punte catre desavarsire.

Acest atelier de o zi te va ajuta sa-ti explorezi personalitatea si creativitatea prin desen. Vei descoperi ca desenul te poate aduce intr-o conexiune mai profunda cu tine si lumea din jurul tau; vei descoperi resursele personale pe care le poti utiliza pentru a depasesti acele blocajele mentale cauzate de supra-gandire sau de auto-critica. Desenul va fi instrumentul care iti va permite sa iti iei acel spatiu personal necesar pentru constientizare, intelegere si integrare.

Cursul este pentru tine, daca vrei sa te cunosti pe tine insuti, sa cunosti linistea emotionala, echilibrul si intelegerea dincolo de cum par lucrurile.

CE – Fiecare cursant va primi materiale si instrumente de desen si de pictura. La finalul atelierului, vei pleca acasa cu propria mandala conceputa la orele de curs, pe care o vei putea folosi personal sau o vei putea darui unei persoane dragi.

Pentru acest atelier nu este nevoie sa ai cunostinte anterioare despre desen sau arta. Vei invata o tehnica simpla, pe baza careia vei putea desena nenumarate tipuri de mandale. Vei invata cum sa folosesti practic o mandala si ce presupune contemplarea acesteia.

Programul atelierului:

 • Introducere & prezentare;
 • Descrierea tehnicii de desen;
 • Aplicarea tehnicii invatate / Desenul Mandalei;
 • Autoevaluarea personalitatii;
 • Discutii si dezbateri.

DE CEPentru recalibare mentala si emotionala individuala si in grup;

Carl Jung spunea ca mandala este o reprezenare a inconstientului. Conform teoriei lui, meditatia, cu ajutorul mandalei create sau colorate are un efect de insanatosire psiho-emotionala si de relaxare. Tot el mai spunea ca atunci cand sinele reuseste sa se exprime prin desen, inconstientul raspunde dictand o atitudine de reverenta fata de viata!

Culoarea este un element fundamental al ambiantei noastre vizuale, iar raporturile ei cu viata omului sunt multiple si foarte importante pentru activitatea umana. Atat la nivel biologic, ca stimul neconditionat, cat si la nivel social, culoarea detine o serie de semnificatii esentiale pentru adaptarea noastra la mediu.

La nivel psihologic, culoarea este strans legata de afectivitatea individului, preferinta pentru o anumita culoare reflecta anumite nuante ale personalitatii.

Avem tendinta de a ne inconjura de obiecte intr-o culoare pe care o iubim, avem tendinta de a opta pentru lucruri intr-o culoare care ne incanta. Adeseori preferinta noastra pentru un obiect se ghideaza exclusiv dupa principiul cromatic. Ne relaxeaza si ne face placere sa ne lasam simturile desfatate intr-un ambient in care ni se semnaleaza vizual prezenta culorii preferate.

Despre toate acestea vom vorbi impreuna, vom afla lucruri noi si vom impartasi experiente.

UNDE La sediul nostru, in zona P-ta Domenii, sector 1. Iar, in functie de numarul de participanti, putem alege si alte locatii adecvate acestui scop; poate chiar sesiuni in aer liber.

CUM Sesiuni de 4 ore, unice sau periodice;

Experienta noastra a aratat ca mai mult de 4 ore intr-un astfel de atelier poate deveni contra-productiv, mai ales daca totul se intampla seara, in week-end, in timpul sau catre sfarsitul programului.

Pentru atingerea obiectivului de relaxare si autocunoastere este suficienta o astfel de intalnire, o data la doua-trei saptamani sau lunar.

De asemenea, in functie de optiunile Dvs, putem “pune pe masa” si subiecte de interes pe care le propuneti sau legate de motivare, de comunicare si relatii interpersonale, de lucrul in echipa, de planificare si organizare a timpului si activitatilor, de dezvoltare personala etc.

CAND – dupa-amiezele zilei de vineri sau sambata, in perioada iunie-septembrie 2017.

What is in it for me?!

Fara a pretinde ca am identificat toate beneficiile si lasandu-va sa experimentati programul nostru pentru a gasi si altele, iata cate ceva din ceea ce credem ca veti castiga:

 • Este o metoda buna de a cunoaste alti oameni, confruntati cu aceleasi probleme generate de stresul cotidian si de a face schimb de experienta;
 • Este un mod noninvaziv, placut, colorat si confortabil de a aduce starea de bine in mintea si sufletul Dv;
 • Veti avea la indemana propriile rezultate si interpretari ale desenului propriu pentru a reflecta asupra lor si pentru a dezvolta noi atitudini si optiuni de viata;
 • Obiectele create pot fi luate acasa;

Conditii de participare si plata

Inscriere:

 • Inscrierea fiecarui participant se face cu minim 10 zile inaintea fiecarei sesiuni, prin semnarea contractului si achitarea a 50% din suma. Plata integrala se face cu minim 5 zile inaintea fiecarei sesiuni.
 • Retragerea participarii este posibila cu minim 5 zile inaintea sesiunii, cu o penalitate de 50 lei. Dupa acest termen, penalitatea este de 100%. Pentru situatiile in care participarea unei persoane nu mai este posibila, se accepta inlocuirea sa cu o persoana recomandata de aceasta.

Costul pentru o persoana este de 268 lei/sesiune.

 • Pentru 3 persoane recomandate, primiti o reducere de 68 lei
 • Pentru 6 persoane recomandate, primiti o reducere de 100 lei
 • Pentru un grup de 10 persoane recomandate, aveti participarea gratuit

El acopera:

 • Materialele informative;
 • Testele de autoevaluare (aplicare si rezultate);
 • Materialele de lucru in atelierul de hartie;
 • Coffee break (ceai, cafea, apa, suc, snacks)

Va asteptam cu inima si mintea deschise!
 Scrieti-ne pe una dintre adresele: dodo.tecaru@hrsolutio.ro; ana@easyfilmproduction.ro.
Suna la: 0720.401.273– Andreea Dodo Tecaru, sau 0733.980.460 – Ioana Stefan.

 

Leave us a comment